Meghívó

Meghívó a XXII. EURÓPAI VAISNAVA MÉLÁRA

Egy hetes vaisnava lelkitábor | 2016. július 25., hétfő – augusztus 1., hétfő

Az 1994 óta, Sríla B.A. Paramadvaiti Maharádzs indítványozására szerveződő méla jó lehetőség arra, hogy tapasztalatot cseréljünk, barátkozzunk, lelki tanításokat és bhajanokat hallgassunk. Elvonulva a város zajától egy hétig Nandafalva csodálatos, csendes lelki környezetében gyarapodjunk, töltődjünk.

A szállás

Az elszállásolás szokás szerint alakul. Elsősorban a templom melletti erdei kempinget ajánljuk. Ha nem szeretnél a kempingben lakni, akkor minél előbb jelezd. Amíg képesek vagyunk, igyekszünk egyéni kívánságokat is teljesíteni, de erre csak igen korlátozott lehetőségeink vannak. Ha érkezéskor szólsz, valószínűleg a kempingen kívül nem tudunk majd mást javasolni. A kemping egyébként egyáltalán nem kényelmetlen, csak ha éjjel érkezel, akkor nehezebb lesz a sátorverés. A kempingben kulturált wc és melegvizes zuhany van. Idén biztosítjuk azt is, hogy az automata nem kapcsol le, így biztosan lesz meleg víz. Ha szeretnél magasabb komfortú szállást, és megengedheted magadnak anyagilag, akkor segítünk neked szállást foglalni a nemrég tőlünk 2 km-re épült szép Family Hotelben.

Étkezés

A tábor ideje alatt napi háromszori vegetariánus étkezés van. A vegánokra is odafigyelünk. Ha lehet, olyan alapanyagokat használunk, ami nekik is megfelelő, vagy mindig elkészítjük kisebb adagban az ételek vegán verzióját is. Pl. kihagyjuk a tejfölt a végén stb… Kérünk mindenkit, aki valamilyen diétát folytat, pl. vegán vagy glutén-mentes, előre jelezze, hogy készülhessünk rá.

Szolgálatok a táborban

A Méla mindig is tökéletes példa volt a sikeres együttműködésre, hiszen az egy hetes rendezvény számos bhakta együttműködésének az eredménye. Rengeteg lehetőség nyílik a tábor alatt odaadó szolgálat végzésére. Ez nemcsak lelki haszon a résztvevőknek, hanem a rendezvény lebonyolításához szükségünk is van a segítségedre! Kérlek, ha van olyan szolgálat, amiben szívesen részt vennél, jelezd nekünk. Egy kis segítség a választásban: Konyhai előkészítés, praszád-osztás, takarítás stb.

Ha vendéget hívsz

Ha vendéget hozol magaddal, kérlek, úgy készülj, hogy törődj vele, gondoskodj róla. Készítsd fel előre, és tájékoztasd megfelelően a körülményekről, a programokról.

Gyerekprogramok családosoknak

Ha gyerekkel érkezel, jó, ha tudod, hogy napközben külön gyerekprogramokat szervezünk. Minden évben van lehetőség rajzolásra, kézműveskedésre, és kis játszóterünk is a kicsik rendelkezésére áll. A gyerekek biztonsága és a többiek nyugalma miatt a szülőket arra kérjük, hogy segítsék egymást a gyermekvigyázásban.

Állatokat tilos a Mélára hozni

Fontos megjegyzés, hogy kutyák nem lehetnek itt a méla idején. Mindig is feszültséget okoztak a szabadon kószáló kutyák, akik zavartan viselkednek a nagy tömeg miatt, arról nem is beszélve, hogy zavarják a programokat és az étkezést. Természetesen az épületben sem lehetnek.

Részvételi díjak

A méla részvételi díja 4200 Ft/nap/fő (itt alvással), vagy 2800 Ft/nap/fő (itt alvás nélkül). A teljes hét 28.500 Ft, a kezdőnap estig egy összegben befizetve. További kedvezmény, hogy gyerekeknek hat éves korig ingyenes a részvétel, 6 és 16 éves kor között pedig csak 50%-ot kell fizetni.

Jelentkezés

Kérünk, hogy jelezz vissza, ha jönni szeretnél! Írd meg mikor, meddig és hányan érkeztek, és azt is, ha bármilyen különleges ötleted vagy igényed van. Itt veheted fel a kapcsolatot velünk:

Krasznai Zoltán Svarup
krzoli@gmail.com
+36 70 339-8676

 

This post is also available in: angol, német

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment